VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Scăldatul în râul Nistru prezintă pericol pentru populație? Anunțul Ministerul Mediului, după efectuarea testelor de laborator

Apa în râul Nistru nu prezintă pericol pentru populație și biodiversitate. O spune Ministerul Mediului, după ce Agenția de Mediu a prelevat și examinat probe din mai multe locații ale fluviului Nistru: satul Telița Nouă și satul Gura Bâcului, în amonte de gura de vărsare a râului Bâc în râul Nistru și în aval de gura de vărsare a râului Bâc în râul Nistru, în aval de orașul Tighina (Bender), satul Hagimus, raionul Căușeni și din râul Nistru satul Olănești, raionul Ștefan Vodă. 

Potrivit Ministerului Mediului, în urma analizelor prelevate, s-a constat că calitatea apei din râul Nistru se încadrează în limitele claselor de poluare.

Concentrația pentru unii indicatori rezultă din deversarea apelor reziduale. Având în vedere că râului Nistru are un debit mare de apă, concentrațiile sunt dispersate, iar indicatorii revin la normalitate. La ziua de astăzi, situația nu prezintă pericol pentru populație și biodiversitate, iar calitatea apei urmează să se îmbunătățească. La indicația Ministerului Mediului, Agenția de Mediu va monitoriza continuu indicatorii de calitate a apei”, precizează Ministerul Mediului.

Amintim că anterior Ministerul Mediului a avertizat cetățenii să evite scăldatul în râul Nistru, în urma avariei la sistemul de canalizare din Tighina. Conform informațiilor preliminare, avaria a fost remediată de structurile locale, dar râul Nistru a fost considerat poluat în sectorul din apropierea municipiului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.