VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șase persoane au murit din cauza căldurii extreme în timpul pelerinajului spre Mecca din Arabia Saudită

Şase oameni, cetățeni ai Iordaniei, au murit din cauza căldurii în timpul celui mai mare pelerinaj Hajj spre Mecca. Oficialii din Arabia Saudită au avertizat că temperaturile ar putea ajunge, în timpul adunării anuale, la 48 de grade.

Pelerinii s-au adunat pe vârful Muntelui Arafat, marcând principalul eveniment al pelerinajului. În acest an, la cel mai mare pelerinaj al musulmanilor sunt așteptați peste 1,8 milioane de persoane.

În acest an, Arabia Saudită ar urma să se confrunte cu un val de căldură extremă în timpul pelerinajului de cinci zile, temperaturile ajungând la 48 de grade Celsius la Mecca. Oficialii Hajj le cer pelerinilor să poarte umbrele şi să bea cât mai multă apă.

Armata saudită a desfăşurat peste 1.600 de angajați cu unități medicale speciale în contextul căldurii şi 30 de echipe de răspuns rapid. Participă și alți 5.000 de voluntari din sănătate şi prim-ajutor.

În anii trecuți, la cel mai mare pelerinaj musulman, considerată și cea mai mare adunare de oameni din lume, au fost înregistrate tragedii și din cauza îmbulzelii. Una de proporție a avut loc acum nouă ani, în septembrie 2015, atunci când din cauza busculadelor au murit 717 pelerini, iar alți peste 800 au fost răniți.

Hajj este cel mai mare eveniment anual din Arabia Saudită. Acesta are loc la două luni şi 10 zile după ce se termină Ramadanul, în timpul lunii islamice Dhul-Hijjah. Întrucât calendarul islamic este lunar şi este mai scurt decât calendarul gregorian, data Hajj în calendarul gregorian diferă în fiecare an.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.