VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 1400 de refugiați ucraineni, angajați oficial în câmpul muncii. Cei mai mulți activează în IT, comerț și inginerie

De la începutul invaziei ruse în Ucraina până în prezent 1428 cetățeni din Ucraina, dintre care 978 femei şi 450 bărbați, au reușit să își găsească un loc de muncă în R. Moldova.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în mun. Chişinău (1104), Găgăuzia (59), Bălţi (69).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 158 angajatori, declarând 1536 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane. Totodată, în perioada menționată, circa 182 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.