VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevederi la Summitul din Elveția. Șefa statului, întâlniri cu vicepreședintele SUA și liderii Letoniei și Georgiei

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere în Elveția cu vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris. În cadrul discuției, oficialii s-au referit la cooperarea bilaterală și asigurarea securității în regiune.

„Am discutat despre parteneriatul puternic R. Moldova-SUA și despre angajamentul nostru comun pentru pacea și securitatea în regiune. Așteptăm cu nerăbdare cooperarea noastră continuă”, a scris președintele pe Platforma X, citat de deschide.md.

La fel, șeful statului a avut o întrevedere cu omologul său din Georgia, Salome Zurabișvili. Maia Sandu a menționat că R. Moldova este alături de Georgia care luptă pentru un viitor mai luminos și democratic.

„Ne reafirmăm sprijinul pentru poporul georgian în aspirațiilor lor europene”, a scris președintele.

Totodată, președintele a purtat discuții și cu președintele Letoniei, Edgars Rinkevics. Părțile s-au referit la aprofundarea relațiilor bilaterale pe măsura ce R. Moldova avansează pe calea sa către UE.

„Am subliniat importanța conlucrării pentru ca viitoarele alegeri din R. Moldova să fie libere de interferențe maligne străine”, a conchis Sandu.

Menționăm că șeful statului participă în aceste zile la Summitul pentru pace în Ucraina, care se desfășoară în Elveția.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.