VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Paznici dintr-un centru de detenție din Rusia, luați ostatici de un grup de deținuți care ar avea legături cu Statul Islamic

Şase deținuți, unii cu legături cu rețeaua teroristă Statul Islamic, au luat ostatici gardieni în Centrul de detenție nr. 1 din regiunea Rostov, în sudul Rusiei, şi au cerut liberă trecere în negocierile cu autoritățile, relatează Reuters. În urma operațiunii unei brigăzi speciale ruse, deținuții care au luat ostatici au fost uciși.

Bărbații, printre care şi unii deja condamnați pentru infracțiuni de terorism, au doborât gratiile unei ferestre din celula lor şi au intrat într-o cameră de gardă unde au luat ostatici cel puțin doi ofițeri ai închisorii, scrie canalul Baza Telegram. Presa de stat relatează că unii dintre prizonieri au fost acuzați de infracțiuni de terorism, inclusiv afilierea la Statul Islamic, care şi-a revendicat responsabilitatea pentru un atac sângeros asupra unei săli de concerte din Moscova, în martie. Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a declarat că doi angajaţi ai unui centru de detenție preventivă din Rostov au fost luați ostatici.

„Instituția funcționează ca de obicei, situația este sub control”, susține serviciul în aplicația de mesagerie Telegram. Acesta a adăugat că agențiile de aplicare a legii se aflau la fața locului. Imaginile de la fața locului au arătat că drumurile sunt închise în jurul centrului de detenție. Agenția de presă Interfax a spus că prizonierii au cerut o maşină şi trecere liberă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.