VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șase generali ruși au fost demiși de la începutul invaziei Ucrainei, iar alți 10 au fost uciși în timpul luptelor

De la începutul invaziei din Ucraina, cel puțin șase generali ruși au fost demiși din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare, iar alți 10 au murit în lupte, ceea ce afectează negativ coerența comenzii, a anunțat duminică Ministerul britanic al Apărării, citat de Novoe Vremia.

Performanța slabă a forțelor armate ale Rusiei în timpul invaziei Ucrainei a fost costisitoare pentru conducerea militară rusă, și, probabil, a dus la demiterea a cel puțin șase comandanți ruși, de la începutul ostilităților, în februarie 2022.

”Și-au pierdut posturile comandanții districtelor militare rusești de est și vest. Generalul colonel Aleksandr Ceaiko a fost demis din funcția de comandant al Districtului Militar de Est, în mai 2022. Generalul colonel Aleksandr Jurvalev, care a comandat Districtul Militar de Vest din 2018, a lipsit de la Ziua Navală Rusă, din Sankt Petersburg, pe 31 iulie 2022, el a fost probabil înlocuit de generalul-locotenent Vladimir Kocetkov”, se arată în actualizarea zilnică publicată de britanici.

„Generalul Aleksandr Dvornikov a fost apoi înlăturat, după ce a avut comanda generală a operațiunii din Ucraina, iar generalul Serghei Surovikin a preluat comanda Grupului Forțelor de Sud de la generalul Ghenadi Jidko. Aceste demiteri se alătură celor cel puțin 10 generali ruși uciși în Ucraina, pe câmpul de luptă, . Efectul cumulativ asupra coerenței comenzilor este probabil să contribuie la dificultățile tactice și operaționale ale Rusiei”, au adăugat britanicii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.