VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Avertizare de pericol excepțional de incendiu

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 06 – 12 august 2022 pe arii extinse, se va menține pericol excepțional de incendiu cu caracter natural, dar și temperaturi ridicate ale aerului cu valori cuprinse între +33…+35 ºC.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă oamenii să evite utilizarea focului pe terenuri acoperite de vegetație uscată, cereale, dar și în preajma spațiilor forestiere și locurilor de agrement. La fel este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. Astfel, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de protejare împotriva incendiilor.

Totodată, salvatorii le atenționează pe persoanele care preferă scăldatul în bazinele acvatice, să evite locurile neamenajate și nedotate cu stații de salvare. În timpul scăldatului să acorde o atenție maximă copiilor, pentru a evita riscul de înec.

Potrivit SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă valori termice de până la 36 de grade Celsius, cu cer variabil, pe alocuri vor fi ploi cu descărcări electrice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.