VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șapte polițiști, reținuți și peste 4 milioane de lei, transferate pe conturile ARBI săptămâna trecută

Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat reținerea și arestarea a 7 polițiști ai INSP, dar și depunerea pe conturile trezoreriale ale Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a peste 4 milioane de lei – echivalentul a 242 de mii de dolari, pe parcursul săptămânii precedente.

De asemenea, instituția a fost notificată despre aplicarea unei sentințe de condamnare la 2 ani de închisoare în privința unui om de afaceri și unui mijlocitor – dosar aflat în gestiunea organului de urmărire penală al instituției.

La moment, 2 persoane sunt deținute în izolatorul Centrului, iar alte 10 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare.

Pe parcursul săptămânii trecute, ofițerii de urmărire penală au inițiat 7 de cauze penale, în total fiind în procedură peste 500 de dosare. De asemenea, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale  a CNA a anunțat sechestre în valoare de circa jumătate de milion de lei, aplicat în cadrul unei cauze penale pornite pe corupere pasivă, instrumentată de ofițerii de urmărire penală ai CNA.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 14 de rapoarte de expertiză anticorupție și 20 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămâna trecută.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.