VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă cotă de reducere a poluării produsă de camioane ar aduce economii de 15 mld. de euro în sănătate

Poluarea atmosferică produsă de vehiculele de mare tonaj s-ar reduce cu şase puncte procentuale şi ar exista economii de 15 miliarde de euro în costuri de sănătate la nivel european. Calculele se regăsesc într-un raport al Grupului european de mediu „Transport & Environment”, în care se arată că, în 2020, de exemplu, peste 400 de mii de persoane au murit prematur în Uniunea Europeană din cauza poluării aerului, iar camioanele şi autobuzele sunt responsabile pentru 25% din aceste cazuri.

În acelaşi timp, realizatorii cercetării, citate de Agerpres, punctează faptul că extinderea standardelor și noilor restricții privind emisiile de CO2 la camioanele urbane de livrare, de gunoi şi de construcţii, care circulă zilnic în oraşele europene, ar reduce, până în 2050, cantitatea de oxizi de azot (NOx) echivalentă cu cea care ar rezulta din eliminarea de pe şosele a 16 milioane de maşini poluante.

Federaţia Europeană pentru Transport şi Mediu (T&E) are ca scop promovarea şi crearea la nivelul UE şi la nivel global de politici pe domeniul transporturilor, bazate pe principii de dezvoltare sustenabilă. Înfiinţată în anul 1990, T&E reprezintă 58 de organizaţii din 26 de ţări din Europa, în special grupuri de mediu şi militanţi care lucrează pentru politici de transport durabile la nivel naţional, regional şi local.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.