VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Săptămâna începe cu prețuri în creștere la carburanți: Explicația ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri maxime de referință valabile pentru mâine, 23 mai.

Potrivit ANRE, marți un litru de motorină va costa 19,10 lei per litru, cu 3 bani mai mult decât azi, 22 mai, iar benzina cu cifra octanică A 95 va costa 23,15 lei, fiind în creștere cu 3 bani.

Într-un comunicat remis presei, ANRE subliniază că după o perioadă de scăderi semnificative, ANRE atestă o ușoară creștere a cotațiilor Platts la bursele internaționale.

„După trendul de scădere continuă a prețurilor la carburanți, care a rezultat în ultima perioadă cu o ieftinire de 2,5 lei/litru la benzină și de 2,20 lei/litru la motorină, actualmente, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică atestă o ușoară majorare a valorii cotațiilor Platts, fapt care se reflectă într-o apreciere zilnică ce nu depășește 10 bani per litru. Majorările respective ale prețurilor se datorează exclusiv creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor”, explică ANRE.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.