VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Demersul privind inițierea procedurii de retragere din CSI, trimis Guvernului

Demersul șefului legislativului, Igor Grosu, prin care cere retragerea Republicii Moldova din Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente, a fost trimis Guvernului.

Inițierea procedurii a fost decisă de majoritatea membrilor Biroului permanent al Parlamentului în data de 19 mai, după un anunț făcut de șeful legislativului.

În data de 15 mai, Igor Grosu a declarat că va face toate demersurile necesare către premierul Dorin Recean pentru a denunța acordul cu CSI, după care, treptat, Republica Moldova urmează să anuleze toate convențiile, înțelegerile și alte acorduri semnate cu această structură ”creată de Rusia pe ruinele URSS pentru a menține fostele țări sovietice în sfera ei de influență”.

Citește și: Moldova a început procesul de retragere din CSI. Igor Grosu: Suntem hotărâți să ne îndepărtăm de sursa răului, a sărăciei și a războiului

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.