VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Săptămâna Europeană a Imunizării în R. Moldova

Agenția Națională de Sănătate Publică organizează, până în 27 aprilie, Săptămâna Europeană a Imunizării. În acest an, evenimentul se desfășoară cu logo-ul „Vaccinarea protejează generații”, având o semnificație deosebită, deoarece coincide cu cea de-a 50-a aniversare a Programului extins de imunizare (PEI) și va celebra realizările remarcabile din ultimele 5 decenii în protejarea mai multor generații de boli grave.

Adunarea Mondială a Sănătății, cu sprijinul țărilor și al partenerilor au aprobat o nouă viziune și strategie globală, numită Agenda de Imunizare 2030 (IA2030), pentru a aborda provocările în următorul deceniu și a salva peste 50 de milioane de vieți. Către anul 2030 se estimează că toată lumea, de pretutindeni, la orice vârstă, să beneficieze pe deplin de vaccinuri pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.

În Republica Moldova, vaccinarea este asigurată de stat, gratuit, cu acces echitabil la servicii de imunizare pentru a menține nivelul de acoperire vaccinală de peste 95%, contra a 13 infecții incluse în calendarul național de vaccinări și la indicații epidemice în situații de risc sporit privind îmbolnăvirea și răspândirea infecțiilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.