VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Modul de organizare a referendumului pro-UE, criticat de Blocul „Împreună”

Decizia guvernării de a organiza referendumul privind integrarea europeană în aceeași zi cu alegerile prezidențiale a stârnit controverse și critici din partea Blocului „Împreună”.

În cadrul emisiunii „Studio politic” de la Vocea Basarabiei, Ștefan Gligor, lider al Blocului „Împreună”, a subliniat că această strategie este văzută ca un șiretlic al puterii pentru a crește participarea la vot și implicit șansele Maiei Sandu la alegerile prezidențiale.

Deși Curtea Constituțională a validat legalitatea acestui demers, politicianul susține că nu au existat consultări ample pe această temă și că decizia de a organiza referendumul în aceste condiții nu a fost luată în mod transparent și democratic.

Cu toate acestea, Gligor a subliniat că, odată ce a fost pusă în fața faptului împlinit, opoziția va susține parcursul european și va sprijini referendumul. Totuși, el a exprimat regretul că acest referendum a fost lansat într-un mod considerat de el nefavorabil, fără consultări adecvate și transparente. Aceste critici ridică îngrijorări cu privire la modul în care deciziile sunt luate și comunicate în cadrul guvernului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.