VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 70% dintre cereri pentru clasa întai au fost deja depuse

Pe parcursul a trei săptămâni de la lansarea înscrierii în clasa I în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, 7 334 de cereri au fost depuse pe platforma escoala.chisinau.md. Informațiile au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, la ședința operativă a serviciilor primăriei capitalei.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, în prezent, „există 13 instituții care au un număr mai mare de solicitări, în comparație cu numărul de locuri planificate, dar acest lucru, conform Regulamentului, nu împiedică desfășurarea celei de-a doua etape în aceste instituții”.

Procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima va dura până pe 24 mai, pentru copiii care împlinesc 7 ani până în 1 septembrie. Rezultatele pentru prima etapă vor fi afișate la data de 30 mai, iar etapa a II-a se va desfășura în perioada 3 – 17 iunie, transmite Moldpres.

Înscrierea copiilor în clasa I se face în școlile din districtele respective, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor. În anul de studii 2024-2025, instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău vor oferi peste 10 400 de locuri pentru înmatricularea copiilor în clasa I

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.