VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău

Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău cu o colecție impresionantă de peste 30 de mii de cărți și o serie de activități la care vor participa unele dintre cele mai importante personalități ale lumii culturale din România și Republica Moldova. Evenimentele vor avea loc în perioada 30 august-3 septembrie la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este un eveniment cultural care își propune promovarea culturii românești și va reuni edituri, instituții și asociații de cultură din România și Republica Moldova.

Vizitatorii vor avea ocazia să găsească la Salonul internațional de carte cele mai noi oferte editoriale, să participe la lansări de carte, dezbateri literare, ateliere și întâlniri de suflet cu scriitorii îndrăgiți.

Printre personalitățile marcante ale acestei ediții se numără: Cristian Tudor Popescu, Ioana Pârvulescu, Adrian Cioroianu, Radu Paraschivescu, Veronica D. Niculescu, Ștefan Lemny, Cătălin Dorian Florescu, Cristian Mungiu, Radu Vancu, Bogdan Murgescu, Martin Rill, Cristian Manolachi, Liviu Cîmpeanu, Ligia Ruscu, Bogdan Crețu sau George Cornilă.

Partenerii evenimentului sunt USAID, Ambasada Suediei în Republica Moldova, Goethe-Zentrum Chișinău, Institutul Cultural Român, iar organizatorii – Biblioteca Națională a Republicii Moldova, USM, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova și Asociația Editorilor din România.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XVI-a.Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.