VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 777  milioane de lei, în ultimele șase zile

Serviciului Vamal (SV) anunță că în perioada 21-27 august, încasările SV la bugetul de stat se ridică la peste 777,8  milioane de lei. Astfel, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 21,8 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 2,8 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Potrivit unui comunicat emis de SV, în perioada 21 – 27 august 2023, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 3,2 milioane lei, ceea ce reprezintă 0,4 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12379 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 98 030 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 26017 și, respectiv, 17494 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 95 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de 594 919 mii de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.