VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia va livra Turciei un al doilea lot de sisteme de apărare antiaeriană S-400. Turcia susține că nu este un contract nou

Rusia şi Turcia au semnat un contract pentru livrarea unui al doilea lot de sisteme de apărare antiaeriană S-400, potrivit şefului serviciului rus de cooperare militară, citat de agenţia de presă de stat TASS. Un oficial turc, citat de Reuters, a afirmat însă că achiziţia era inclusă în acordul iniţial.

Oficialul turc a spus marţi că contractul iniţial pe care Turcia l-a semnat cu Rusia pentru achiziţionarea de sisteme S-400 includea două loturi, el adăugând că nu există noi acorduri, în urma informaţiilor despre un acord pentru vânzarea unui al doilea lot.

„Achiziţia unui al doilea lot era inclusă în planul iniţial şi în contractul aferent”, a spus oficialul turc al apărării.

„Procesul este în desfăşurare şi nu există noi acorduri”, a adăugat oficialul.

Achiziţia iniţială a sistemului rus S-400 de către Turcia, care este membră a NATO, în 2020, a nemulţumit Statele Unite, care au impus sancţiuni unor oficiali turci din sectorul apărării, ca măsură de retorsiune.

S-400 „Triumf” al Rusiei (nume de raportare NATO: SA-21 Growler) este cel mai recent sistem de rachete sol-aer cu rază lungă și medie de acțiune. Este conceput pentru a distruge aeronave strategice și tactice (inclusiv avioane stealth) și poate lovi orice alte ținte aeriene prin foc puternic și contramăsuri radio-electronice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.