VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Rusia, mai blândă cu Georgia. Moscova a anulat vizele pentru georgieni și a reluat zborurile comerciale spre Tbilisi

Vladimir Putin a semnat un decret prin care anulează vizele pentru cetățenii georgieni și a anunțat reluarea zborurilor comerciale către orașele din Georgia. Ambele restricții au fost instituite de Moscova încă acum patru ani, în urma unor ample manifestații antirusești organizate la Tbilisi, transmite RIA Novosti.   

Potrivit dispozițiilor, georgienii vor putea intra și părăsi Rusia prezentând doar pașapoartele. Viza va fi necesară doar pentru călătoriile de afaceri, pentru studenți și în cazul unor deplasări mai mari de 90 de zile.

Într-un comunicat al Ministerului rus de Externe se precizează că aceste decizii vin să îmbunătățească din nou relațiile dintre cetățenii de rând ai ambelor state, în pofida unul blocaj al relațiilor diplomatice ce persistă și acum între Moscova și Tbilisi.

Amintim că în iunie 2019, la Tbilisi au izbucnit proteste masive provocate de un grup de deputați ruși, care se aflau la o reuniune internațională organizată în clădirea legislativului de la Tbilisi. Au urmat critici dure la Moscova, inclusiv introducerea vizelor, anularea zborurilor, dar și înăsprirea controalelor la exportul de vinuri și alte băuturi alcoolice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.