VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Rusia desfășoară ofensive în trei zone. Eforturile se concentrează pe capturarea întregii regiuni Donețk

Rusia desfășoară operațiuni ofensive în trei zone majore din estul Ucrainei, în timp ce își concentrează eforturile pe capturarea întregii regiuni a Donețk, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei în briefingul său de dimineață.

Armata rusă își concentrează eforturile în apropiere de Bakhmut, Avdiivka și Lyman, toate situate în partea de est a oblastului, deoarece caută să împingă până la granița administrativă a regiunii Donețk, a spus Statul Major, adăugând că aceste eforturi au fost „fără succes."

Pe 9 ianuarie, forțele ruse și-au reînnoit încercarea de a captura orașul Soledar, care a fost mult timp o țintă a ofensivei Rusiei Bakhmut din estul Oblastului Donețk, a raportat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

Statul Major a mai raportat că Rusia a lansat opt ​​atacuri cu rachete și 31 de atacuri aeriene în ultima zi. De asemenea, a efectuat 63 de atacuri cu lansatoare de rachete, inclusiv asupra infrastructurii civile din orașele Harkov, Herson, Kramatorsk din regiunea Donețk și Ochakiv din regiunea Mykolaiv.

Racheta rusă asupra orașului Ochakiv a rănit 15 persoane, inclusiv un copil de doi ani, pe 9 ianuarie.

Statul Major a declarat că armata ucraineană a reușit să respingă atacurile rusești în apropierea a 13 așezări din regiunile Lugansk și Donețk din estul Ucrainei, unde se desfășoară cele mai aprige lupte ale războiului.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.