VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Peste 83 de mii de ucraineni se află în prezent pe teritoriul R. Moldova. Câți refugiați au traversat frontiera de la începutul invaziei

La data de 1 ianuarie, pe teritoriul Republicii Moldova, se aflau peste 83 mii de ucraineni. Totodată, de la începutul războiului hotarul a fost traversat de 664 de mii de cetățeni din Ucraina.

Din data de 24 februarie, odată cu invazia Federației Ruse în Ucrainei, și până la finele anului 2022, au intrat în Republica Moldova 664 059 de ucraineni, dintre care 198 652 copii. 

Totodată, la trecerea frontierei R. Moldova cu Ucraina, în calitate de pietoni s-au prezentat un număr de 201 082 ucraineni.

La data de 1 ianuarie 2023 pe teritoriul Republicii Moldova, continuau să se afle 83 441 de ucraineni.

Cât privește fluxul de transport la frontiera de stat, din data de 24 februarie până în 1 ianuarie 2023, au fost înregistrate la frontiera moldo-ucraineană 123 034 de autovehicule cu numere de înmatriculare ucrainene.

Poliția de Frontieră amintește că până în data de 1 februarie, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a instituit un regim facilitat de traversare a frontierei de stat pentru cetățenii Ucrainei pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere la frontiera moldo - română și punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, precum și la ieșirea acestora din Republica Moldova spre Ucraina, în temeiul documentelor în baza cărora au intrat. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.