VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

FOTO/ Un mexican, reținut pentru 72 de ore după ce a încercat să introducă în R. Moldova substanțe interzise

Un mexican a fost reținut pentru 72 de ore după ce a încercat să introducă în R. Moldova substanțe interzise.

Potrivit Serviciului Vamal (SV), în cadrul controlului vamal un pasager, cetățean al Mexicului, cu permis de ședere în Republica Moldova, în vârstă de 43 de ani, a selectat coridorul verde de control, ce presupune tacit că persoana nu are nimic de declarat. Acționând în baza criteriilor analizei de risc, funcționarii vamali au supus controlului bagajele bărbatului și au depistat: masă vegetală uscată de culoare verde cu miros specific - 4.64 gr., masă vegetală uscată de culoare verde, mărunțită, cu miros specific - 0.32 gr., masă vegetală asemănătoare ciupercilor, împachetată în ambalaj vid - 24.94 gr., țigară fabricată artizanal - 0.94 gr., substanță solidă sub formă de brichet de culoare brună - 89.46 gr., cilindre de carton, asemănătoare cu muștiucuri - 100 buc., 2 seturi de hârtie pentru țigări și o râșniță.

Toate bunurile și substanțele au fost ridicate și transmise spre expertizare. Persoana a fost reținută pe un termen de 72 de ore de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare din cadrul Serviciului Vamal, iar cazul este investigat în continuare sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Persoana reținută se prevalează de prezumția nevinovăției la acest stadiu al investigațiilor.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.