VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia declară stare de urgență federală în 10 regiuni, inclusiv în Lugansk

Rusia a anunțat vineri că a declarat stare de urgență federală în 10 regiuni din cauza pagubelor produse culturilor în urma înghețurilor din luna mai, informează Reuters.

Măsura era așteptată, după ce ministrul rus al agriculturii a declarat săptămâna aceasta că speră că va fi introdusă și că va deschide calea pentru cererile de despăgubire din partea fermierilor.

Ministerul pentru Situații de Urgență a declarat că se aplică în 10 regiuni, inclusiv Lugansk, o parte din estul Ucrainei pe care Rusia a revendicat-o ca teritoriu propriu în 2022, la câteva luni după ce și-a lansat invazia, scrie hotnews.ro.

Ministerul a precizat că au fost create comisii în regiunile afectate pentru a evalua pagubele.

Ministrul adjunct al agriculturii din Rusia, Andrei Razin, a declarat vineri că impactul problemelor meteorologice asupra producției agricole va fi minimizat și că Moscova își va îndeplini toate angajamentele de export, a relatat agenția de știri de stat TASS.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.