VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În R. Moldova, alegătorii pot vota la europarlamentare duminică până la ora 22.00: Precizări de la Ambasada României

La alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc duminică, 9 iunie 2024, vor fi deschise în Republica Moldova 52 de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona Centru, 17 secții de votare în zona nord și 7 în sudul Republicii Moldova.

În municipiul Chișinău, alegătorii pot vota la oricare dintre cele 13 secții de votare deschise în capitală.

Într-un comunicat remis presei, Ambasada României la Chișinău precizează că nu sunt organizate secții de votare la sediul Ambasadei României sau la sediul Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu”.

Cele mai apropiate secții de aceste locații fiind la Liceul „Gheorghe Asachi” (3 secții de votare), Liceul “Spiru Haret” (3 secții de votare), Universitatea de Stat din Moldova (2 secții de votare) și la Teatrul “Satiricus” (1 secție de votare). Cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic; pașaportul simplu temporar; pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic; în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar”, subliniază Ambasada.

Totodată, instituția subliniază că la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024 nu este permisă votarea cu titlul de călătorie.

Cetățenii străini ai altor state membre UE, cu domiciliul sau reședința pe teritoriul României, pot vota eurodeputații români doar dacă s-au înregistrat în prealabil în România pe listele speciale pentru a vota la aceste alegeri. Votarea începe la ora 07:00 și se încheie la ora 22:00, ora locală. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot să exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59, ora locală, în condițiile legii”, se mai arată în comunicatul remis.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.