VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia cumpără rachete și muniție de artilerie din Coreea de Nord – The New York Times

Regimul rus a cumpărat milioane de obuze de artilerie şi rachete de la Coreea de Nord – care alocă 20-25% cheltuielilor militare, pentru a-şi acoperi deficitele, potrivit spionajului american, citat de The New York Times (NYT).

Sancţiunile impuse de Occident Rusiei au limitat lanţurile de aprovizionare ale Kremlinului şi l-au obligat să se îndrepte către ţări sancţionate de ONU.

Armata rusă a primit drone din Iran, potrivit spionajului american. Informaţii declasificate nu detaliază armamentul furnizat şi nici data achiziţiei.

Însă, cumpărarea de armament din Coreea de Nord pare să arate slăbiciunea complexului militaro-industrial rus, declară NYT un expert militar de la American Enterprise Institute, Frederick W. Kagan.

„Acesta este foarte probabil un indiciu al unui eşec masiv al complexului militaro-industrial rus, care are probabil rădăcini adânci şi implicaţii foarte grave pentru forţele armate ruse”.

„Kremlinul ar trebui să se alarmeze că trebuie să ceva de la Coreea de Nord”, declară Mason Clark de la Institute Studies of War.

Sancţiunile occidentale nu au oprit maşina de război rusă, însă par să aibă impact asupra capacităţii acesteia de reechipare.

„Singurul motiv din cauza căruia Kremlinul este nevoit să cumpere obuze de artilerie sau rachete din Coreea de Nord sau de oriunde altundeva este că Putin nu a vrut sau nu a putut să mobilizeze economia rusă pentru război nici măcar la cel mai elementar nivel”, apreciază Frederick W. Kagan.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.