VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 15.000 de cetățeni au chemat ambulanța într-o săptămână: Cu ce probleme s-au adresat

În perioada 29 august– 4 septembrie echipele de asistență medicală urgentă au deservit un număr de 15.114 solicitări, inclusiv 2.520 la copii.

Potrivit unui comunicat remis presei, după acordarea ajutorului medical prespitalicesc, 5.593 pacienți, printre care 1.315 copii au fost transportați la instituțiile spitalicești din țară.

”Pe parcursul săptămânii au fost înregistrate 2817 urgențe respiratorii, inclusiv 1157 la copii; 2697 urgențe cardiologice, inclusiv 43 cazuri de sindrom coronarian acut; 2006 patologii neurologice, inclusiv 184 cazuri de accidente vasculare cerebrale; 1398 urgențe traumatologice, dintre care 325 cazuri la copii; 205 urgențe infecțioase și 43 intoxicații”, precizează CNAMUP.

Totodată, instituția subliniază că în perioada de referință, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate și au intervenit prompt în cazul a 72 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 93 de persoane. Ulterior, 80 pacienți, inclusiv 17 copii cu diverse traumatisme au fost transportați la spital.

De asemenea, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au mai apelat 72 pacienți cu urgențe generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 43 persoane cu mușcături / înțepături de insecte și 28 cu combustii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.