VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a testat lansarea unei rachete balistice intercontinentale

Rusia a efectuat cu succes marţi un test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM), potrivit Ministerului rus al Apărării, transmite CNN.

Lansarea din poligonul de testare Kapustin Yar din regiunea Astrakhan a făcut parte din testele privind echipamentele de luptă ICBM de generaţie următoare, informează Ministerul Apărării.

„La 11 aprilie 2023, un echipaj de luptă al Forţelor de Rachete Strategice a efectuat cu succes o lansare a unei rachete balistice intercontinentale din poligonul de testare a forţelor comune centrale de stat Kapustin Yar din regiunea Astrakhan”, se arată în comunicat.

Lansarea a contribuit la confirmarea corectitudinii schemelor şi a soluţiilor structurale şi tehnice utilizate în dezvoltarea noilor sisteme de rachete strategice, a precizat Ministerul Apărării.

Focosul de test al rachetei a lovit ţinta în poligonul de tragere Sary Shagan (Republica Kazahstan) cu precizia stabilită, potrivit comunicatului.

„Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate”, se arată în declaraţie.

În februarie, Rusia a efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală care se pare că a eşuat în perioada în care preşedintele Joe Biden se afla în Ucraina, potrivit a doi oficiali americani familiarizaţi cu această chestiune.

Rusia a notificat Statele Unite înainte de lansare, în conformitate cu obligaţiile sale din cadrul tratatului New START, a declarat un oficial, adăugând că „astfel de teste sunt de rutină”.

Un alt oficial a declarat că testul nu a reprezentat un risc pentru Statele Unite şi că SUA nu a considerat testul ca fiind o anomalie sau o escaladare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.