VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energia electrică, mai ieftină cu până la 12%

Tariful pentru energia electrică a scăzut cu până la 12 la sută pentru majoritatea consumatorilor din țară. Prețul pentru clienții Premier Energy, care deservește Capitala și regiunile de centru și de sud ale țării, va fi de 2 lei și 99 de bani, în scădere cu 43 de bani, iar pentru consumatorii casnici conectați la rețelele FEE Nord, tariful va fi de 3 lei și 58 de bani, cu 26 de bani în scădere.  

Decizia a fost luată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, după ce la începutul săptămânii a recepționat noile calcule și solicitări din partea furnizorilor. Precedentele ieftiniri pentru energia electrică au fost făcute în luna decembrie 2022.

Amintim că, la începutul lunii, ANRE a constatat că există premise pentru reducerea tarifelor pentru energia electrică livrată consumatorilor, după ce la sfârșit de martie, SA ”Energocom” a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan. Noul preț este de 66 de dolari/MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.