VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kremlinul continuă represiunile asupra propriilor cetățeni

Kremlinul a adoptat o lege care să folosească instrumente de autoritarism digital pentru a îmbunătăți eficiența emiterii de citații și pentru a lua măsuri represive, transmite Institutul pentru studiul Războiului (ISW).

Duma de Stat a Rusiei a adoptat, pe 11 aprilie, un proiect de lege în a treia lectură pentru a crea un registru digital unificat al cetățenilor ruși eligibili pentru serviciul militar. Birourile de recrutare militare ruse vor folosi registrul digital pentru a emite citații pentru serviciul militar.

Persoanele citate nu pot părăsi Rusia și trebuie să se prezinte la un birou de recrutare militar în termen de 20 de zile de la convocare.

Registrul unificat recoltează informațiile personale de identificare ale cetățenilor ruși – inclusiv istoricul medical, educațional și de rezidență, statutul de cetățenie străină și datele privind asigurările și impozitele – de la mai multe entități juridice ruse, inclusiv Serviciul Fiscal Federal al Rusiei, organisme de investigație, tribunale, instituții medicale, Fondul rus de pensii și asigurări sociale, Comisia Electorală Centrală și autoritățile federale și locale.

Unii bloggeri ruși au lăudat legea și au declarat că „exemplifică interacțiunile sănătoase între societatea civilă rusă și guvern”, scrie ISW în ultima sa actualizare.

ISW a prognozat anterior că Kremlinul va îmbina măsurile de control al societății în stil sovietic cu datele personale și tehnologia informației din secolul 21 pentru a intensifica controlul asupra populației ruse după ce Rusia a folosit recunoașterea facială și codurile QR.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.