VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Regim simplificat de circulație din și spre regiunea transnistreană în perioada sărbătorilor pascale

În perioada Sărbătorilor de Paști, care vor avea loc între 15-17 aprilie și 22-24 aprilie curent, persoanele care vor circula din/spre regiunea transnistreană vor beneficia de un regim simplificat de circulație.

Măsură vine ca răspuns la solicitarea Chișinăului către Tiraspol de a asigura trecerea necondiționată pe linia administrativă a tuturor persoanelor care intenționează să-și viziteze rudele, cei apropiați sau prietenii cu prilejul Sfintelor Sărbători.

În perioada Sărbătorilor Pascale, Serviciul Vamal în comun cu Poliția de Frontieră va aplica un set de măsuri suplimentare care au menirea să contribuie la fluidizarea fluxului de călători, mijloace de transport și mărfuri.

Printre acțiunile întreprinse se regăsesc:

  • Suplinirea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control; 
  • Folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei;
  • Aplicarea procedurii REVERS, ceea ce presupune redirecționarea traficului pe pistele disponibile de pe sensul opus de deplasare; 
  • Interoperabilitatea bazelor de date și schimb reciproc de informații privind fluxul de călători și mijloace de transport; 
  • Comunicare continuă cu omologii din țările vecine, dar și cu alte autorități cu atribuții la frontieră; 
  • Informare operativă la orice schimbare de situație din punctele de trecere a frontierei pe platformele de comunicare (customs.gov.md/border.gov.md/ rețelele de socializare ale SV și PF); 
  • Disponibilitatea 24/24 la Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal +373 22 78-88-88 (regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport) sau la  Call Centru al Poliției de Frontieră +373 259 717 (documentele necesare la trecerea frontierei).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.