VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a expulzat un diplomat român de la ambasada din Moscova. Reacția Bucureștiului

Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a fost convocat miercuri la Ministerul rus de Externe unde i s-a înmânat o notă privind declararea persona non grata a unui membru al Ambasadei României.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti apreciază drept „neîntemeiată” decizia părţii ruse de a declara un diplomat român persona non grata.

„Această măsură este un răspuns la decizia anterioară nemotivată a părţii române de a declara persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti”, explică MAE rus pe site-ul său. 

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova. Această decizie a părţii ruse, neîntemeiată în raport cu prevederile Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice, survine ca răspuns la măsurile adoptate de către autorităţile române la 24 mai 2024, privind declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”, precizează MAE, într-un comunicat.

Reprezentanţii ministerului român reamintesc că „decizia autorităţilor române a avut în vedere desfăşurarea de către diplomatul rus respectiv de activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice”.

„Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Luminiţa Odobescu, a însărcinatului cu afaceri al Federaţiei Ruse la Bucureşti”, a precizat MAE la momentul respectiv.

sursa

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.