VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații se întrunesc joi în ședință plenară: Ordinea de zi

Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 11-18 iulie 2024.

Potrivit unui comunicat remis presei, deputații vor examina modificări la Legea privind prevenirea și combaterea criminalității informatice și la Legea cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie.

Vor mai fi discutate inițiativele legislative de modificare a Legii cu privire la rezervele de stat și de mobilizare și a Legii privind evaluarea și acreditarea în sănătate. Agenda mai include proiectul de lege cu privire la veteranii de război și Raportul privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2022, prezentat de Consiliul Concurenței.

Biroul permanent a mai aprobat și suplimentul la ordinea de zi a ședinței în plen a Parlamentului din 4 iulie. Parlamentul urmează să ratifice Acordul cu Guvernul Republicii Lituania privind cooperarea tehnică și financiară, precum și Acordul cu Guvernul Republicii India privind abolirea regimului de vize pentru titularii pașapoartelor diplomatice și de serviciu.

Printre proiectele incluse pe ordinea de zi se mai regăsesc inițiativele privind accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii, ajustarea cadrului normativ ce vizează politica în domeniul urbanismului, amenajării teritoriului și al construcțiilor, dar și unele numiri în funcție.

Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 4 iulie, de la ora 10.00.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.