VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

După scandalul de pe piața petrolieră, Consiliul Concurenței trebuie să se implice și în alte domenii, inclusiv pe piața media, declară premierul Dorin Recean

Am aşteptat ca Consiliul Concurenței să meargă în instanţă privind companiile petroliere şi aștept să ia act şi de alte sectoare importante, cum ar fi colectarea şi comercializarea cerealelor, comercializarea fertilizanților sau, de exemplu, piața media, care ştim cât de monopolizată şi exploatată a fost aceasta. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei emisiuni televizate de miercuri seara, referindu-se la concurența neloială pe piața petrolieră, transmite Moldpres.

„Există domenii unde Consiliul Concurenţei trebuie să se mişte un pic mai repede. Instituţia trebuie să-şi apere poziția în instanță şi să-şi apere rezultatul înregistrat astăzi. Trebuie să încurajăm concurența şi trebuie să pedepsim lipsa sau sublimarea acesteia în toate domeniile. Or, doar astfel vom avea cea mai bună calitate şi cele mai accesibile prețuri pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat premierul în cadrul unei emisiuni TV.

Potrivit şefului Cabinetului de miniştri, Consiliul Concurenței este o instituție independentă „şi trebuie să judecăm în baza rezultatelor efective ale acesteia”.

Consiliul Concurenței a anunțat miercuri o amendă de aproximativ 480 milioane de lei (24 milioane de euro) pentru șase companii petroliere după ce a constatat că acestea ar fi încheiat un acord anticoncurențial care viza coordonarea prețurilor pe piață.  Amenzile aplicate variază între 1,1 milioane de lei și 191 milioane de lei per companie, în funcție de cifra de afaceri a întreprinderilor.  

Investigația în acest caz a fost inițiată în anul 2021 și a vizat perioada martie 2019 – ianuarie 2021. Astfel, Consiliul Concurenței a constatat că șase companii prezente pe piața de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere ar fi încheiat un acord anticoncurențial „pentru a coordona prețurile de comercializare a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat”. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.