VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va găzdui reuniunea Constituenței FMI și Băncii Mondiale

Republica Moldova va găzdui în perioada 10-12 iulie, reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale. Reuniunea se va desfășura la Chișinău, conform principiului rotației.

Potrivit unui comunicat remis presei, evenimentul va reuni înalți reprezentanți ai băncilor centrale și ai ministerelor de finanțe din țările membre ale Constituenței, precum și înalți reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale. 

Reuniunea va avea ca temă centrală „Asigurarea unei creșteri viguroase într-un mediu volatil și incert”. Discuțiile se vor axa pe subiectele: „Mobilizarea capitalului privat” și „Oportunități de inovare și creștere determinate de inteligența artificială”.

Reuniunea își propune să aducă în prim-plan evoluțiile economice globale, provocările regionale, precum și modalitățile de preluare din experiențele și politicile FMI și ale Băncii Mondiale. Pentru Republica Moldova acest eveniment este de o importanță majoră, oferind ocazia de a prezenta evoluțiile și oportunitățile economice ale țării, alături de potențialul său turistic. De asemenea, forumul reprezintă un exemplu de cooperare internațională, ce contribuie la stabilitatea și progresul sistemului financiar”, precizează BNM.

Republica Moldova este parte a Constituenței conduse de Belgia și Regatul Țărilor de Jos începând cu 12 august 2012 alături de Andora, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos, România și Ucraina. Acest grup de țări este reprezentat în cadrul forurilor decizionale ale FMI și Băncii Mondiale (Consiliile Directorilor Executivi ai FMI și Băncii Mondiale), de câte un director executiv, ales pentru o perioadă de 4 ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.