VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a atacat din nou Kievul cu rachete și drone. „Țintele aeriene au fost doborâte”, susțin ucrainenii

Rusia a lansat, miercuri, 12 iunie, un atac cu rachete și drone asupra Kievului, capitala Ucrainei. Apărarea Militară locală susține că „toate țintele au fost doborâte”. În scop preventiv, Polonia a ridicat avioanele de la sol.

„Inamicul a lansat un alt atac cu rachete asupra capitalei. Atacul a fost combinat, folosind diferite tipuri de arme. Astfel, inamicul a lansat rachete de croazieră Hinjal-101/ Kh-555/ Kh-55 de pe bombardierele strategice ale Tupolev 95”, a anunțat Administrația Militară Civilă a Kievului, citată de Ukrainska Pravda.

Alerta aeriană de la Kiev a durat aproape 2 ore. „Toate țintele aeriene au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare antiaeriană. Potrivit datelor preliminare, în capitală nu s-au înregistrat victime sau pagube. Datele sunt actualizate și clarificate”, au precizat ucrainenii.

Între timp, Comandamentul operațional al Forțelor Armate ale Poloniei a raportat că armata a luat avioanele spre cer din cauza atacului trupelor ruse asupra Ucrainei cu rachete și drone Shahed. Armata poloneză a reamintit că ultima astfel de activitate sporită a aviației ruse, în timpul căreia s-au desfășurat lovituri în vestul Ucrainei, a fost înregistrată în noaptea de 6-7 iunie. „Au fost inițiate toate procedurile necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez, iar Comandamentul Operațional monitorizează constant situația”, se spune în mesaj.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.