VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În mun. Chișinău a fost instituită situație de forță majoră în urma ploilor și furtunii de marți seara

În Chișinău a fost declarată situație de forță majoră. Decizia a fost luată, azi-dimineața, de către Comisia pentru Situații Excepționale din Chișinău.

„Se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse în urma intemperiei de ieri seară. În fiecare sector vor fi create echipe separate. Între timp, continuă să se intervină în toate sectoarele și să fie înlăturate pagubele. Situația este gravă și rugăm cetățenii să fie atenți”, anunță Primăria Capitalei.

Amintim, cele mai multe intervenții ale echipajelor de salvatori, polițiști și carabinieri au avut loc în capitală. Preliminar, 66 de arbori doborâți la pământ au fost ridicați de pe străzi și din curți. În total, IGSU a înregistrat, noaptea trecută, 44 de cazuri în sectoarele Capitalei.

De asemenea, arborii căzuți pe străzi și pe rețeaua de contact au dus la staționarea troleibuzelor pe șos. Muncești, str. Trandafirilor, str. V. Dokuceaev, str. Columna și pe drumul de acces spre satul Trușeni.

Pentru evacuarea troleibuzelor s-au folosit două unități de tractare, iar pentru restabilirea rețelelor de contact au intervenit toate echipele specializate, acționând în 11 locații. În consecință, 37 de curse nu au fost efectuate. În prezent, circulația a fost restabilită, toate rutele circulă conform itinerarelor și orarelor stabilite.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.