VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procurorul general Ion Munteanu și-a ales adjuncții

Procurorul general, Ion Munteanu, și-a prezentat astăzi în plenul Consiliului Superior al Procurorilor adjuncții pe care și i-a ales. Cei doi au fost aprobați la ședința de azi, 12 iunie, a CSP.

Unul din ei este Sergiu Rusu, procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Sergiu Rusu a fost adjunct la Procuratura Dubăsari în 2009. În 2015, a devenit procuror-șef acolo. Doi ani mai târziu, CSP l-a propus la funcția de procuror-șef al Secției combaterea traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale, pentru un mandat de 5 ani, iar procurorul general de atunci i-a acceptat candidatura, transmite deschide.md.

În acest sens, CSP va transmite candidatura acestuia pentru a fi examinată de către comisia de evaluare etică și financiară.

Al doilea adjunct este Sergiu Brigai, care până în prezent a fost adjunct al lui Ion Munteanu, pe perioada mandatului de procuror general interimar. Anterior, el a fost interimar adjunct al procurorului-șef al PCCOCS, iar în perioada 2018 – 2021 a fost procuror în Secția combaterea traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale.

În ceea ce privește Sergiu Brigai, el deja a trecut de procedura de pre-vetting.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.