VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai mulți lideri renunță la Summitul pentru pace din Elveția. 15 state și-ar fi anulat prezența

Numărul țărilor și organizațiilor care și-au confirmat participarea la summitul global pentru pace al Ucrainei a scăzut de la 93 la 78, a informat Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), citând mai mulți diplomați UE sub condiția anonimatului, transmite The Kyiv Independent.

Summitul pentru pace va avea loc la Burgenstock, Elveția, în perioada 15-16 iunie. Kievul a spus că 107 țări și organizații internaționale și-au confirmat participarea la începutul lunii iunie, în timp ce Berna a raportat ulterior doar 90 de participanți.

Una dintre sursele publicației nu a exclus ca lista țărilor care au acceptat anterior să participe la summit să crească din nou. Rămâne neclar care țări și-au reconsiderat participarea.

„Scopul meu este să am o fotografie de familie cu aproape 80 de persoane”, a declarat un oficial pentru RFE/RL.

Un alt diplomat, sub protecția anonimatului, și-a exprimat optimismul că mai este timp până la începerea summitului, sugerând că unele țări s-ar putea alătura evenimentului.

The Kyiv Independent a trimis o solicitare de comentarii Biroului prezidențial al Ucrainei, dar nu a primit un răspuns la momentul publicării.

Kievul speră că summitul va aborda mai multe domenii cheie, cum ar fi securitatea energetică, schimbul de prizonieri, întoarcerea copiilor răpiți și securitatea alimentară globală.

Participanții la summit vor formula o poziție comună de negociere cu privire la rezultatul războiului și o vor înainta Rusiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.