VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rosselkhoznadzor avertizează despre posibila impunere a unor restricții la importul produselor agricole din R. Moldova

Rosselkhoznadzor, Serviciul Federal rus de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară, avertizează despre posibila impunere a unor restricții la importul produselor agricole din R. Moldova, după ce, potrivit instituției, în produsele vegetale moldovenești au fost detectate obiecte de carantină, relatează Ria Novosti, agenție de presă afiliată Kremlinului.

„Rosselkhoznadzor își exprimă îngrijorarea cu privire la creșterea cazurilor de detectare în țările Uniunii Economice Euroasiatice a obiectelor de carantină în produsele de natură vegetală din R. Moldova”, se arată într-un comunicat emis de către serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară.

Rosselkhoznadzor subliniază că, deși în iulie curent a emis o notă de serviciu prin care a recomandat luarea în considerare posibilitatea de a impune restricții temporare de import, aprovizionarea cu produse moldovenești „contaminate” continuă.

Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară susține că în luna iulie au fost înregistrate 13 cazuri de depistare a cinci tipuri de obiecte de carantină pentru țările Uniunii Economice Euroasiatice.

În total, Rosselhoznadzor afirmă că „a depistat”, în 2021 și 2022, 93 de fapte de detectare a 11 tipuri de obiecte de carantină în produse vegetale care au venit din R. Moldova pe teritoriul Federației Ruse.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.