VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX vor efectua verificări pe teritoriul țării

Pe parcursul lunii august 2022, în punctele de trecere a frontierei de stat, dar și pe traseele naționale din zona de frontieră, vor acționa echipaje mixte, formate din polițiști de frontieră și ofițerii FRONTEX. 

Sarcina de bază a acestei activități operaționale comune o constituie acumularea informațiilor prin prisma analizei infracționale a persoanelor suspecte, verificarea amănunțită a mijloacelor de transport și actelor pentru acestea, precum și monitorizarea permanentă a situației operative întru prevenirea și combaterea posibilelor cazuri de trafic ilicit de transport.

Măsurile sunt orientate spre depistarea și indisponibilizarea mijloacelor de transport neînregistrate/ radiate din Registrul statelor de proveniență a mașinilor, dar și celor furate. La fel, depistarea automobilelor cu elemente vădite de modificare a numărului de identificare a șasiului, caroseriei auto prin ștergere, înlocuire sau modificare. Inclusiv, identificarea persoanelor implicate în traficul ilegal de mașini, stabilirii rutelor și modului de operare al acestora.  

Notă: în data de 8 iulie 2022 a intrat în vigoare și este operațional ACORDUL între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova (FRONTEX). Documentul prevede implementarea acțiunilor comune pe teritoriul Republicii Moldova de către IGPF și FRONTEX, prin oferirea suportului necesar în asigurarea securității frontierei de stat și gestionarea crizei regionale și a fluxului de refugiați la frontiera moldo-ucraineană.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, IGPF și FRONTEX au semnat planul de cooperare pentru anii 2022 – 2024, care prevede un set de măsuri orientate spre dezvoltarea capacităţilor instituţionale ale autorităţii de frontieră a Republicii Moldova. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.