VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Roman Mihăieș s-a lansat în campania electorală: Capitala trebuie să devină locomotiva dezvoltării R. Moldova și a prosperității cetățenilor

Candidatul Partidului Național Liberal, Roman Mihăeș, s-a lansat astăzi în campania electorală pentru fotoliul de primar al Capitalei.

Mihăieș declară că „municipiul Chișinău este capitala celui de-al doilea stat românesc și trebuie să devină o capitală europeană autentică, locomotiva dezvoltării R. Moldova și a prosperității cetățenilor”.

Libertatea, demnitatea, prosperitatea și siguranța cetățenilor pot fi asigurate numai prin integrarea RM în UE și NATO și doar prin Unirea Basarabiei cu Țara Mamă România”, declară candidatul PNL.

Printre prioritățile anunțate de Roman Mihăieș sunt: realizarea de urgență a unui Plan Urbanistic General cu toate necesitățile Chișinăului, crearea Băncii Chișinău de Investiții, în care Primăria Chișinău să dețină 51%, dezvoltarea și modernizarea departamentului „Investiții Chișinău”, construcția unei căii ferate europene Chișinău- Iași.

Totodată, candidatul PNL își dorește un oraș cu transport electric.

Astăzi Primăria mun. Chișinău a decis să cumpere sute de autobuze rulate care consumă mult combustibil și produc și probleme de emisii toxice. Pasagerii în continuare sunt nevoiți să se îmbulzească în transportul public, insuficient dotat cu aer condiționat. Benzile separate nu sunt suficient de extinse prin oraș pentru a salva transportul public de ambuteiaje. Tichetarea electronică este în continuare în regim de testare și s-a redus la turnichete agățate în gâtul taxatorilor sau mai nou sms-uri pentru abonații unui operator de telefonie. Iar mulți locuitori din suburbii nu au acces la suficiente rute și unități. Primăria mun. Chișinău, a crescut prețul pentru o călătorie cu troleibuzul de la 2 la 6 lei și de la 3 la 6 lei pentru o călătorie cu autobuzul, a elaborat un nou sistem de abonamente pentru 1 lună, 3 luni și 6 luni etc. Dar promisiunea electorală de a institui „bilete unice pentru toate tipurile de transport public” așa și nu a fost realizată. Pe măsură ce zonele urbane trec la o abordare mai durabilă, investițiile substanțiale în mobilitatea electrică privată pentru a oferi administrațiilor locale soluții de transport cu zero emisii, este primordială. Trecerea la transportul public alimentat electric îmbunătățește calitatea aerului, reduce emisiile și poluarea fonică, reduce costurile și oferă publicului un serviciu mai confortabil și mai extins”, explică Roman Mihăieș.

Cu un mesaj de susținere pentru Roman Mihăieș a venit și primul premier democrat al Republicii Moldova, Mircea Druc.

”Pe Roman Mihăeș îl consider un om laborios, onest, profesionist și demn de toată încrederea concetățenilor. Cu certitudine, merită votul celor care doresc să dezvoltăm împreună un Chișinău european și românesc precum, de exemplu, Cluj-Napoca – inima și capitala Transilvaniei”, a declarat politicianul.  

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.