VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu condamnă actele teroriste ale Hamas: Suntem alături de Israel și de cetățenii săi

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a transmis un mesaj de solidaritate și sprijin poporului israelian.

Într-o postare pe o rețea de socializare, vicepremierul menționează că i-a comunicat omologului său din Israel, Eli Cohen, că „R. Moldova este alături de Israel și de cetățenii săi”.

Cu toții suntem martorii unui moment tensionat în Orientul Mijlociu, o perioadă în care pacea și securitatea sunt din nou puse la încercare. Organizația teroristă Hamas a declanșat atacuri asupra Israelului, punând în pericol viețile oamenilor și pacea din regiune. Republica Moldova a reacționat prompt și ferm, condamnând public aceste acte teroriste ale Hamas. Am transmis, de asemenea, un mesaj de solidaritate și sprijin către Ministrul de Externe al Statului Israel, Eli Cohen. Suntem alături de Israel și de cetățenii săi în această perioadă dificilă și recunoaștem dreptul lor la autoapărare”, a scris Popescu.

Totodată, ministrul subliniază că Ambasada Republicii Moldova din Israel este în alertă maximă și lucrează non-stop pentru a oferi asistență și sprijin în aceste vremuri critice.

La moment se oferă doar servicii consulare esențiale, cum ar fi eliberarea actelor de călătorie, eforturile fiind concentrate asupra protejării intereselor și securității cetățenilor moldoveni din Israel. În același timp, reiterez recomandarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene către cetățenii moldoveni aflați în Statul Israel: urmăriți și să respectați cu strictețe directivele de securitate emise de autoritățile israeliene, iar în caz de necesitate apelați la numerele de urgență ale Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel, valabile și pe WhatsApp: +972527789772 și +972527998396. La fel, puteți apela Centrul de Apel al MAEIE: +373 22 188 000”, a mai scris Popescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.