VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Curtea de Apel Chișinău a respins contestația depusă de Marina Tauber împotriva deciziei CSE

Curtea de Apel Chișinău a respins luni, 9 octombrie curent, contestația depusă de deputata Marina Tauber împotriva deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale care a stabilit că „unii membri din conducerea ex-partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, care sunt bănuiți, învinuiți sau inculpați de săvârșirea infracțiunilor, nu vor putea participa în alegeri”.

În decizia sa, magistrații menționează că resping contestația deputatei ca fiind neîntemeiată.

„Hotărârea poate fi contestată cu recurs în Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile de la pronunțarea dispozitivului hotărârii”, se mai arată în hotărâre.

Marina Tauber a fost înregistrată în data de 29 septembrie în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Deputata Marina Tauber, care figurează într-un dosar privind finanțarea ilegală a fostului partid Șor, a fost exclusă din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți, la șase zile de la înregistrare. Anunțul a fost făcut de Consiliul electoral din municipiul Bălți nr. 2.

Decizia a fost luată, după ce la data de 4 octombrie Parlamentul a aprobat noile modificări la Codul Electoral prin care interzic mai multor membri ai fostului partid „ȘOR” să candideze în alegeri. Restricția vizează persoanele care „sunt bănuite, învinuite sau inculpate de săvârșirea infracțiunilor care au fost menționate ca argument la declararea neconstituționalității partidului politic, au fost excluse din scrutinele electorale anterioare, ca urmare a încălcării principiului finanțării transparente sau au fost incluse în sancțiunile internaționale reținute”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.