VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Roberta Metsola: Aștept cu nerăbdare să stau alături de colegii moldoveni în Parlamentul European

Aștept cu nerăbdare ca să stăm alături de colegii moldoveni în Parlamentul European. Sper că decizia din această săptămână va oferi posibilitatea să trecem la o nouă etapă și sper că deschiderea negocierilor va fi un semnal bun, de care au nevoie oamenii din R. Moldova”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în contextul summitului Consiliului European în cadrul căruia urmează să se decidă începerea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina.

„Aș vrea să felicit țara voastră pentru progresele făcute. Această „călătorie” pornită de președinta Sandu o urmărim cu admirație și am reafirmat acest lucru când eram în R. Moldova la Summitul Comunității Politice Europene – că vom menține angajamentul nostru pentru calea europeană a Republicii Moldova. Ați făcut inimaginabilul pentru ca reformele să aibă loc și, pas cu pas, eu sunt sigură că veți reuși. Aștept cu nerăbdare ca să stăm alături de colegii moldoveni în Parlamentul European. Sper că decizia din această săptămână va oferi posibilitatea să trecem la o nouă etapă și sper că deschiderea negocierilor va fi un semnal bun, de care au nevoie oamenii din R. Moldova. Cred că meritați acest lucru”, a declarat Roberta Metsola în cadrul unei conferințe de presă susținută după adresarea sa către liderii UE, citată de deschide.md.

În cadrul discursului său, Roberta Metsola s-a pronunțat pentru extinderea Uniunii Europene:

Poziția Parlamentului European este una clară: extinderea Uniunii Europene va întări situația de pe continent. Este o investiție în pace, este o investiție în securitate și va aduce beneficii societății. Dar pe de altă parte, trebuie să vedem dacă noi suntem pregătiți pentru aceasta și sper că va fi un vot în acest sens în Consiliul European. Noi, în calitate de Parlament, insistăm ca discuțiile să fie accelerate asupra subiectului ce ține de viitorul Uniunii Europene”, a mai spus Roberta Metsola.

Amintim, că Consiliul European s-a reunit astăzi la Bruxelles și urmează să decidă dacă aprobă deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina. Liderii europeni vor dezbate acest subiect în cadrul chestiunii cu privire la extinderea UE. 

R. Moldova și Ucraina au depus cererea de aderare la UE în 2022, obținând și statutul de țără candidat la aderare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.