VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

RMO în loc de KIV. Aeroportul Chișinău are de azi o nouă abreviere

Începând de astăzi, 18 ianuarie, Aeroportului Internațional Chișinău îi este atribuită o nouă abreviere și va apărea pe tabelele de zboruri cu indicativul – RMO.

„Prin urmare, în cazul în care survin careva neclarități asociate cu această schimbare în procesul de rezervare a unui bilet de călătorie, îndemnăm să contactați compania aeriană de interes”, precizează administrația aeroportului.

Până în prezent, abrevierea după care se indentifica aeroportul era KIV, care vine de la Кишинёв – denumirea rusească a orașului Chișinău.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a fost cel care a anunțat la 19 decembrie despre schimabarea codului de indentificare a Aeroportului Chișinău.

Decis, din 18 ianuarie 2024, Aeroportul Internațional Chișinău va avea abrevierea RMO (Republica Moldova). Precedenta abrevieri KIV – o prescurtare de la denumirea rusească Kishinev nu va mai apărea pe tabelele de zboruri. Călătorii plăcute!”, a scris oficialul pe rețelele de socializare.

Ulterior, deputatul PAS Radu Marian a precizat că noul cod este format din literele care se găsesc în denumirea țării noastre – „Republica MOldova”, precizând că alte coduri potrivite pentru AIC sunt deja utilizate de alte aerogare.

„Mulțumim pentru alte sugestii reușite, cum ar fi CHI, CIA, AIC, CIU, RMD, MDA etc, dar ele toate sunt ocupate deja”, a precizat deputatul pe rețelele de socializare.

Precizăm că multe aeroporturi din întreaga lume au un cod din trei litere, care le este atribuit de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.