VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Risc de infecții cu Salmonella într-un raion din nordul țării

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează asupra unor infectări de Salmonella la o fabrică avicolă din raionul Dondușeni. Bacteria a fost depistată în mai multe loturi de ouă ajunse în vânzare. Acum, întreprinderea este obligată să retragă produsele și să înlăture toate abaterile.

Într-un comunicat, ANSA susține că administrația fabricii a admis mai multe încălcări, fiind atenționată anterior despre riscuri.

„ANSA informează consumatorii despre riscul de plasare pe piață a ouălor ce nu prezintă siguranță.
Ca urmare a multiplelor încălcări grave admise de operator, precum și a lipsei de colaborare eficientă cu organul de control, a lipsei transparenței în trasabilitatea și circuitul alimentar, fapt ce contravine reglementărilor în domeniul alimentar, ANSA atenționează consumatorii despre necesitatea de a evita procurarea ouălor produse de operator, în scopul atingerii unui înalt nivel de protecție a sănătății umane și a intereselor consumatorului în domeniul alimentar”, se arată într-un comunicat al ANSA.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor asupra sănătății umane, prezentate de un produs alimentar neconform.

Infecția cu Salmonella este o boală bacteriană care afectează tractul intestinal. Este una dintre principalele cauze ale diareii. De asemenea, infecția cu Salmonella mai provoacă semne și simptome precum crampe abdominale și vomă. Există multe tipuri de bacterii Salmonella și pot provoca o serie de afecțiuni, cum ar fi febra tifoida și gastroenterita.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.