VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Chișinău va apărea un ghișeu unic pentru serviciile din domeniul muncii și protecției sociale

Din această lună, în sectorul Botanica al Capitalei își va începe activitatea un ghișeu unic de prestare a serviciilor din domeniul muncii și protecție sociale. Proiectul este unul pilot și a fost lansat de Ministerul Muncii, Casa Națională pentru Asigurări Sociale și alte cinci instituții subordonate ministerului de profil.

La Ghișeul Unic, care va activa în cadrul filialei Botanica a CNAS, vor fi prestate, pe lângă serviciile Casei Naționale de Asigurări Sociale, şi serviciile din domeniul muncii şi protecției sociale oferite de către instituţiile subordonate Ministerului Muncii și Protecției Sociale, şi anume Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Consiliul National pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Agenția Teritorială de Asistența Socială Centru și Inspectoratul de Stat al Muncii.

„Această inițiativă se înscrie în eforturile de digitalizare a serviciilor publice pentru a le face mai accesibile cetățenilor. Prestarea serviciilor sociale după un model integrat va însemna, cu siguranță, mai puține drumuri făcute la diferite instituții pentru cetățeni și mai multă transprență și eficiență a serviciilor publice”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în cadrul semnării acordului de crearea a noului mecanism.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.