VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Rezultate finale, prezentate de CEC de la Comrat: Evghenia Guțul a câștigat alegerile din UTA Găgăuzia

Candidata Partidului„ ŞOR”, Evghenia Guţul, a câştigat alegerile pentru funcţia de başcan al UTA Găgăuzia. Acestea sunt rezultatele finale ale alegerilor prezentate astăzi, de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei.

Potrivit ultimelor date, Eugenia Guțul, candidatul Partidului Șor, a obținut 52,34% din voturi, iar contracandidatul său, Grigore Uzun obținut 47,66% din voturile alegătorilor.

Decizia CEC de la Comrat urmează să fie confirmată de Curtea de Apel Comrat.

Reamintim că în Găgăuzia s-au desfășurat duminică, 14 mai al doilea tur de scrutin pentru alegerea guvernatorului regiunii. Potrivit Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei, la urne s-au prezentat peste 53 mii de alegători s-au prezentat la urne. Rata de participare la vot fiind de 54,56%.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere depusă la Comisia Electorală Central de la Comrat, Evghenia Guțul arată că a obținut în ultimii doi ani un venit din salariu de 4 243 de lei și 15 300 de lei - indemnizație pentru creșterea copilului, potrivit moldovacurata.md. Soțul său a avut în doi ani un venit de 140 de mii de lei. Evghenia Guțul arată că a primit o donație de 20 de mii de euro, iar unul dintre copiii săi a primit 5 mii de euro drept cadou cu ocazia zilei de naștere.

Familia sa deține două autoturisme – un Mercedes Vito produs în 2010 dar cumpărat în 2022 cu suma de 500 de euro și un Volkswagen Jetta din 2016 și cumpărat în 2021 cu 2,5 mii de euro. Candidata mai indică faptul că deține un apartament cu suprafața de 47 de metri pătrați, cumpărat în anul 2019 cu 300 000 de lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.