VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dorin Recean, întrevedere cu Wolfgang Sobotka: Harta Uniunii Europene este incompletă fără Moldova și Ucraina

„Harta Uniunii Europene este incompletă fără Republica Moldova și Ucraina”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Consiliului Național al Republicii Austria, Wolfgang Sobotka, în cadrul unei întrevederi cu premierul Dorin Recean.

Președintele Parlamentului Austriei  a exprimat susținerea fermă pentru programul ambițios de reforme, inițiat de autorități, și pentru parcursul ireversibil al Republicii Moldova de integrare în Uniunea European.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, oficialii au discutat și despre oportunitățile de intensificare a colaborării comercial-economice în domenii, cum ar fi agricultura și energia verde.

Prim-ministrul Dorin Recean a lansat o invitație companiilor austriece să examineze oportunitățile investiționale din țara noastră, oferite de Zonele Economice Libere și Parcurile IT și Industriale. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația de securitate la nivel regional, pe fundalul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. A fost trecută în revistă și agenda de reforme, lansată de Executiv, în domeniile justiției, securității energetice, educației”, anunță Guvernul.

Menționăm că aceasta este prima vizită a șefului legislativului austriac în țara noastră, de la stabilirea relației diplomatice cu Austria.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.