VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Republica Moldova va livra Indiei un lot de probă de 100 de tone de mere

Pentru obținerea autorizației de export, Republica Moldova va livra, în luna curentă, Republicii India un lot de probă de 100 de tone de mere. Despre aceasta a discutat premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Republicii India în Republica Moldova, cu sediul la București, E.S. Rahul Shrivastava.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat posibilitatea de facilitare a exportului produselor agricole moldovenești, și în special a merelor și fructelor uscate, pe piața din India și includerea Republicii Moldova în Ordinul de carantină a plantelor.

”Prim-ministra a propus extinderea relațiilor investiționale dintre cele două state. În context, Natalia Gavrilița a amintit despre  avantajele actuale oferite de Republica Moldova investitorilor, cum ar fi zonele economice libere, procedurile vamale simplificate, exportul fără taxe în UE. Ambasadorul Indiei a menționat intenția mai multor antreprenori din India de a face investiții în mai multe regiuni ale țării. 

Totodată, părțile au trecut în revistă aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniul social și educațional, fiind menționat că peste 800 de studenți din India își fac studiile în țara noastră, iar popularitatea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” printre studenții din India este în continuă creștere”, se arată într-un comunicat remis de Guvern.

Totodată, în cadrul întâlnirii, oficialii au  salutat vizita planificată la New Delhi a șefului diplomației moldovenești și au apreciat dinamica pozitivă a relațiilor diplomatice între cele două state, stabilite acum 30 de ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.