VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ În R. Moldova se prelungește starea de urgență cu încă 60 de zile în contextul securității naționale și aprovizionărea R. Moldova cu resurse energetice

Starea de urgență în R. Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile, în contextul securității naționale și aprovizionărea R. Moldova cu resurse energetice. Propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 7 octombrie, a fost susținută cu votul a 53 de deputați, în cadrul ședinței Parlamentului de joi, 6 octombrie.

Potrivit prim-ministrei, Natalia Gavrilița, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, precum și aprovizionarea R. Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului.

Printre amenințările principale, cu care se poate confrunta țara noastră în perioada imediat următoare, sunt: limitarea sau chiar sistarea furnizării resurselor energetice, creșterea exponențială a prețurilor acestora, extinderea zonelor afectate de război către hotarele Republicii Moldova, aplicarea armelor nucleare cu efect regional și global, sporirea fluxului de refugiați din Ucraina, dar și urmările declanșate de mobilizarea parțială anunțată de Federația Rusă. 

Conform documentului adoptat de Parlament, Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul R. Moldova.

Proiectul a fost votat de 53 de deputați:

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.